fbpx

 

Dupa atatia ani de fotografie as spune ca nu conteaza neaparat ce aparate folosesti pentru a face fotografie, mai ales cand vine vorba despre fotografia de nunta. Intr-adevar, poti sa faci fotografii extraordinare si cu telefonul, mai ales in zilele noastre si atunci cand conditiile iti sunt favorabile. Insa atunci cand conditiile nu sunt atat de bune atunci apare provocarea iar aparatura de calitate isi spune cuvantul. 

Aparatura scumpa are rolul de a usura activitatea, din punct de vedere tehnic, a fotografului astfel incat acesta sa se focuseze mai mult pe partea de creativitate. 

Noi am inceput cu Nikon si am si ramas fideli brandului, cel putin pe partea de fotografie. As spune ca sunt cei mai buni insa de la un anumit nivel toti sunt foarte buni, iar comparatia intre ei nu merita efortul. 

Suntem un pic de “control freaks” in ceea ce priveste siguranta fotografiilor din ziua nuntii voastre, pornind de la prima fotografie pana la ultima. Asadar tot timpul folosim camere care trag pe doua carduri in acelasi timp, avem doua sau mai multe camere pe care le folosim sau sunt pentru backup. Mai multe detalii despre noi poti gasi la: https://cabophotography.ro/fotograf-nunta-despre-noi/

Daca inca nu ti-am raspuns la intrebare si vrei sa afli mai multe detalii tehnice atunci stai prin preajma pentru ca o sa iti descriem un pic cam ce folosim la o nunta. Daca deja ti-ai primit raspunsul pe care il cautai atunci te invit sa iti arunci o privire pe selectia noastra cu “best of”, pe care o poti gasi la : https://cabophotography.ro/best-of/

Later Edit: s-au mai schimbat cateva lucruri, mai ales din prisma unei experiente interesante pe care o poti regasi povestita la : https://cabophotography.ro/cum-am-scapat-de-nikon-d810/

Fotografia de nunta

intr-o zi obisnuita avem destul de multe gadget-uri pe care le avem dupa noi:

Fotografia de nunta echipamente folosite Cabo Photography

Dupa ce am trecut un pic prin lista echipamentelor folosite o sa intru in amanunt pentru a intelege ce face fiecare si de ce le folosim. 

Incepem cu regele aparatelor de fotografiat si anume Nikon D5. Acesta este flagship-ul celor de la Nikon si ne-am indragostit de acest aparat din prima clipa in care am pus mana pe el. Focusul este extraordinar, capacitatea lui de a vedea in lumina slaba este magnifica oferindu-ne posibilitatea ca fotografiile chiar si pe intuneric sa fie luminate. Acesta foloseste doua carduri XQD, despre care se spune ca sunt cele mai stabile si mai bune carduri de pe piata. Mai stiti ce vorbeam despre siguranta fotografiilor 🙂 

Aparate foto

Nikon D810 – este un aparat care si-a castigat locul in top pe parcursul anilor si si-a dovedit capacitatile. Desi cu Nikon D5 facem majoritatea fotografiilor din ziua nuntii, D810 ne vine in ajutor mai ales atunci cand fotografiem cu obiective fixe. Acesta este folosit de cele mai multe ori cu un obiectiv de 85 mm 1.4, denumit si cel mai bun obiectiv pentru portret – Fuse fuse si se duse!

Nikon D750 – Este un aparat bun pe care il am la mine ca backup sau ca al doilea aparat, mai ales atunci cand folosesc foarte mult obiectivele fixe. 

Blituri foto

Bliturile SB5000 – acestea reprezinta flagship-ul bliturilor de la Nikon si merg extraordinar in combinatie cu Nikon D5 si declansatorul de la Nikon, acestea fiind lansate in acelasi timp. Acestea au un sistem incorporat de declansare prin unde radio. Bliturile se folosesc la partea de petrecere pentru oferi imagini dinamice si pline de viata. Unul sau mai multe se folosesc si la sedintele foto, acolo unde intram pe varianta creativa, unde avem ocazia sa cream tot felul de imagini. 

SB910 – este un blit care a dus multe la viata lui si duce foarte bine in continuare. Am fost placut uimit sa vad ca in momentul in care este pus in modul remote poate sa declanseze si cu declansatorul nikon folosit pentru D5. O surpriza placuta.

SB700 – este un blit usor dar cu o putere destul de mare. Este un entry level de la nikon. 

De obicei avem aproape toate bliturile dupa noi, pentru ca nu sunt tot timpul singur la evenimente si mai este cineva (un asistent sau un al doilea fotograf) care foloseste aparatura.

Obiective foto

Nikon 24 mm 1.4 – un obiectiv wide insa cu o diafragma foarte mare, oferind un look distinctiv si o luminozitate foarte mare

Nikon 35mm 1.4 – este obiectivul pe care il folosim cel mai des la sedintele foto, aproximativ 80% din fotografiile de la sedintele foto sunt facute prin acest obiectiv. Restul de 20% este impartit intre obiectivele: 24mm, 50 mm, 85 mm.

Nikon 50 mm 1.8 – desi este unul dintre obiectivele cu un pret mic are o optica foarte buna si este folosit in continuare in diverse scenarii

Nikon 14 – 24 mm – este un obiectiv care ne ajuta sa obtinem acele cadre wide, ce ofera efectul de WOW. Atunci cand esti in biserica si se vede aproape toata biserica in fotografie sau la petrecere atunci cand vrei sa arati cat mai mult din distractia ce se desfasoara in fata camerei. 

Nikon 24 – 70 mm – este unul dintre ele mai versatile obiective. Acesta este folosit foarte mult in timpul scenelor de miscare, unde lumea se agita mai mult si ai nevoie de posibilitatea de a capta un cadru wide sau un cadru mai strans, un detaliu care sa ne ajute in scrierea povestii de nunta. 

 

Nikon 105 mm – este un obiectiv folosit la detalii. Fiind un obiectiv macro, ne ajuta sa obtinem o calitate extraordinara la detalii precum: inel, verighete, rochie si tot felul de aranjamente care sunt importante pentru mireasa. Acesta este de asemenea un obiectiv foarte bun si pentru fotografiile de portret. 

Nikon 70 – 200 mm 2.8 – este un obiectiv extraordinar pentru portrete. Focus rapid, bokeh superb insa are un singur dezavantaj si anume faptul ca este mare si greu. Insa, dupa experienta cu 85 care si-a luat zborul, acesta este un inlocuitor foarte bun.

Accesorii foto

Trecand un pic peste celelalte accesorii precum acumulatori, stative si carduri, care au un rol destul de simplu de inteles, ajungem la Magmod Grid, care este un accesoriu pentru blit ce ne ofera posibilitatea de a concentra lumina intr-un loc destul de strans pentru a obtine fotografii creative.

Cam asta inseamna aparatura pe care noi o folosim in timpul unei zile, pentru fotografia de nunta.

Detalii tehnice despre aparatura Nikon puteti gasi la: https://www.nikon.ro/ro_RO/

 

 

 

Privacy Preference Center