Dupa atatia ani de fotografie as spune ca nu conteaza neaparat ce aparate folosesti pentru a face fotografie, mai ales cand vine vorba despre fotografia de nunta. Intr-adevar, poti sa faci fotografii extraordinare si cu telefonul, mai ales in zilele noastre si atunci cand conditiile iti sunt favorabile. Insa atunci cand conditiile nu sunt atat de bune atunci apare provocarea iar aparatura de calitate isi spune cuvantul. 

Aparatura scumpa are rolul de a usura activitatea, din punct de vedere tehnic, a fotografului astfel incat acesta sa se focuseze mai mult pe partea de creativitate. 

Noi am inceput cu Nikon si am si ramas fideli brandului, cel putin pe partea de fotografie. As spune ca sunt cei mai buni insa de la un anumit nivel toti sunt foarte buni, iar comparatia intre ei nu merita efortul. 

Suntem un pic de “control freaks” in ceea ce priveste siguranta fotografiilor din ziua nuntii voastre, pornind de la prima fotografie pana la ultima. Asadar tot timpul folosim camere care trag pe doua carduri in acelasi timp, avem doua sau mai multe camere pe care le folosim sau sunt pentru backup. Mai multe detalii despre noi poti gasi la: https://cabophotography.ro/despre-noi/

Daca inca nu ti-am raspuns la intrebare si vrei sa afli mai multe detalii tehnice atunci stai prin preajma pentru ca o sa iti descriem un pic cam ce folosim la o nunta. Daca deja ti-ai primit raspunsul pe care il cautai atunci te invit sa iti arunci o privire pe selectia noastra cu “best of”, pe care o poti gasi la : https://cabophotography.ro/fotograf-bucuresti/

Fotografia de nunta

intr-o zi obisnuita avem destul de multe gadget-uri pe care le avem dupa noi:

 • Nikon D5
 • Nikon D810
 • 4 Blituri SB5000
 • Declansator Nikon pentru bliturile SB5000
 • Obiectiv Nikon 35 mm 1.4
 • Obiectiv Nikon 24 mm 1.4
 • Obiectiv Nikon 85 mm 1.4
 • Obiectiv Nikon 50 mm 1.8
 • Obiectiv Nikon 24 – 70 mm 2.8
 • Obiectiv Nikon 14 – 24 mm 2.8
 • Obiectiv Nikon 105 mm 2.8 (macro)
 • Carduri XQD, carduri CF si carduri SD 
 • Acumulatori pentru blituri
 • Acumulatori pentru camera
 • Light modifiers: Magmod Grid, Magmod gel
 • Stative
 • Laptop Macbook Pro 15 inch
 • Hard pentru backup in aceeasi seara

Dupa ce am trecut un pic prin lista echipamentelor folosite o sa intru in amanunt pentru a intelege ce face fiecare si de ce le folosim. 

Incepem cu regele aparatelor de fotografiat si anume Nikon D5. Acesta este flagship-ul celor de la Nikon si ne-am indragostit de acest aparat din prima clipa in care am pus mana pe el. Focusul este extraordinar, capacitatea lui de a vedea in lumina slaba este magnifica oferindu-ne posibilitatea ca fotografiile chiar si pe intuneric sa fie luminate. Acesta foloseste doua carduri XQD, despre care se spune ca sunt cele mai stabile si mai bune carduri de pe piata. Mai stiti ce vorbeam despre siguranta fotografiilor J

Nikon D810 – este un aparat care si-a castigat locul in top pe parcursul anilor si si-a dovedit capacitatile. Desi cu Nikon D5 facem majoritatea fotografiilor din ziua nuntii, D810 ne vine in ajutor mai ales atunci cand fotografiem cu obiective fixe. Acesta este folosit de cele mai multe ori cu un obiectiv de 85 mm 1.4, denumit si cel mai bun obiectiv pentru portret. 

Bliturile SB5000 – acestea reprezinta flagship-ul bliturilor de la Nikon si merg extraordinar in combinatie cu Nikon D5 si declansatorul de la Nikon, acestea fiind lansate in acelasi timp. Acestea au un sistem incorporat de declansare prin unde radio. Bliturile se folosesc la partea de petrecere pentru oferi imagini dinamice si pline de viata. Unul sau mai multe se folosesc si la sedintele foto, acolo unde intram pe varianta creativa, unde avem ocazia sa cream tot felul de imagini. 

Obiectivul Nikon 35mm 1.4 – este obiectivul pe care il folosim cel mai des la sedintele foto, aproximativ 80% din fotografiile de la sedintele foto sunt facute prin acest obiectiv. Restul de 20% este impartit intre obiectivele: 24mm, 50 mm, 85 mm.

Nikon 24 – 70 mm – este unul dintre ele mai versatile obiective. Acesta este folosit foarte mult in timpul scenelor de miscare, unde lumea se agita mai mult si ai nevoie de posibilitatea de a capta un cadru wide sau un cadru mai strans, un detaliu care sa ne ajute in scrierea povestii de nunta. 

Nikon 14 – 24 mm – este un obiectiv care ne ajuta sa obtinem acele cadre wide, ce ofera efectul de WOW. Atunci cand esti in biserica si se vede aproape toata biserica in fotografie sau la petrecere atunci cand vrei sa arati cat mai mult din distractia ce se desfasoara in fata camerei. 

Nikon 105 mm – este un obiectiv folosit la detalii. Fiind un obiectiv macro, ne ajuta sa obtinem o calitate extraordinara la detalii precum: inel, verighete, rochie si tot felul de aranjamente care sunt importante pentru mireasa. Acesta este de asemenea un obiectiv foarte bun si pentru fotografiile de portret. 

Trecand un pic peste celelalte accesorii precum acumulatori, stative si carduri, care au un rol destul de simplu de inteles, ajungem la Magmod Grid, care este un accesoriu pentru blit ce ne ofera posibilitatea de a concentra lumina intr-un loc destul de strans pentru a obtine fotografii creative asa cum puteti vedea aici: 

Cam asta inseamna aparatura pe care noi o folosim in timpul unei zile, pentru fotografia de nunta.

Detalii tehnice despre aparatura Nikon puteti gasi la: https://www.nikon.ro/ro_RO/

fotografia de nunta echipamente folosite

Alte subiecte interesante poti gasi pe pagina noastra de blog de la: https://cabophotography.ro/category/blog/

In link-ul urmator poti afla mai multe detalii despre ce inseamna fotografia de nunta pentru noi: https://cabophotography.ro/ziua-nuntii-pentru-noi/

fotografia de nunta slujba religioasa
fotografia de nunta portret de mireasa