Fotografi, pentru cine fotografiem?

De multe ori văd fotografi care lupta pentru a deveni mai buni in ceea ce fac însă se întâmpla sa aibă o direcție oarecum greșita. Atunci când vine vorba despre fotografia de nunta părerile sunt împărțite, stiluri sunt o grămada și oamenii își aduc influența personală asupra amintirilor dintr-una dintre cele mai importante zile din viața unui om. De multe ori m-am surprins chiar pe mine mergând intr-o direcție greșita. Hai sa îți spun acum și la ce ma refer când spun asta. 

De foarte multe ori fotografii se lasă influențați de alți fotografi și ajung sa fotografieze doar ca sa ii impresioneze pe aceștia. Da, competiția e buna, dar cu o anumită limita pentru ca momentul in care te pierzi pe tine însuți și direcția in care ți-ai propus sa mergi, doar ca sa ii impresionezi pe alții, atunci nu ai făcut nimic. Pentru ca pe termen lung vei fi nemulțumit, nesatisfăcut și îți vei dori altceva pentru tine. 

Gândindu-ma la ideea de fotografie de nunta și ce este important la aceasta, ajung sa îmi dau seama ca fotografiile din ziua nunții reprezintă amintirile unui cuplu și ce ar trebui sa ne intereseze cel mai mult este cum sa facem fotografiile cele mai reprezentative pentru oamenii din fata aparatului de fotografiat și nu pentru cei din spatele lui. Intr-adevăr ele sunt spuse prin intermediul aparatului nostru și prin viziunea noastră, prin faptul ca trăim clipa aceea și avem ocazia sa o vedem altfel. Poate ca mi se întâmpla doar mie acest lucru, dar atunci când ești pasionat de ceea ce faci îmi este greu sa cred ca nu te bucuri de astfel de momente. 

Așadar, da, trebuie sa creștem, sa ne îmbunătățim rezultatele, sa evoluam și de multe ori asta se poate face prin competiție și concursuri, însă nu trebuie sa uitam lucrurile de baza. Nu de altceva însă dacă ajungi la un eveniment condus doar de gândul de a câștiga concursuri de fotografie sau de a deveni mai vizibil printre fotografi o sa ajungi sa pierzi momente importante din ziua nunții și aici nu ma refer doar la partea de fotografie ci la relația cu mirii, la încrederea și suportul pe care îl poți avea cu aceștia. Hai sa îți împărtășesc ceva: valoarea unei fotografii din ziua nunții este influențată foarte mult de starea pe care au avut-o oamenii in momentul respectiv. Dacă nu le-ai acordat importantă și nu ti-a pasat prea mult de ei, nu te-ai purtat corespunzător și nu ai fost atent la ce este important pentru ei, șansele ca fotografia sa nu le placa o sa crească considerabil. Iar dacă momentul creat împreuna va fi unul de calitate, atunci, oamenii când se vor uita la fotografia cu ei își vor reaminti momentul și ceea ce au trăit în acea clipa. 

Regula de baza pentru a avea succes in fotografia de nunta și nu numai, este sa fii om! 

Deci nu uita, pe lângă acele cadre senzaționale pe care ți le dorești tu pentru tine, nu uita ca este nunta celor aflați in fata aparatului tău. Dedica timp și energie pentru a face acele fotografii importante pentru ei. 

Slujba religioasa fotografii de impact cabo photography

Mai multe articole interesante: https://cabophotography.ro/resurse/

Ne gasiti si pe social media la: 

Facebook : https://www.facebook.com/CaboPhotographyRomania/

Instagram: https://www.instagram.com/cabophotography/