Ce facem pe timp de criza?

O foarte buna intrebare pe care si-au pus-o foarte multi oameni, nu doar noi fotografii. Care este strategia, ce se intampla, se vor mai face evenimente, se va inchide tot, va veni apocalipsa? 

Tot timpul am incercat sa abordam situatia cu zambetul pe buze si sa ne bucuram oarecum de provocarile care apar. Legat de situatia prin care trecem acum, cu toata nebunia de COVID-19, Coronavirus sau alte nume pe care le-o mai avea, avem doua situatii, una din punct de vedere al fotografilor si una din punct de vedere al clientilor nostri. 

Hai sa le luam pe rand. 

Din punct de vedere al clientilor: Ce facem cu nunta pe timp de criza | coronavirus?

Pai hai sa vedem. Daca aveai nunta planificata in mai 2020, cam nasol. Totul va trebui amanat, ca sa nu zicem anulat. Situatia nu pare sa treaca prea repede astfel incat totul sa fie in regula pentru a sustine un eveniment in luna mai. Asa ca, singurele optiuni pe care le ai, ar fi sa gasesti o data in viitorul apropiat sau anul urmator pentru a sustine nunta. Furnizorii, daca sunt oameni de inteles, o sa te ajute in privinta asta, asa cum si noi am facut cu cei cu care aveam evenimente anul acesta. Scopul in toata aceasta nebunie este sa fim oameni si asta de ambele parti. Asadar, cand te gandesti sa muti nunta, intreaba-l si pe fotograf sau pe alti furnizori pe care i-ai contractat. Eu o sa iti scriu mai mult din punct de vedere al fotografului, pentru ca…e cam de la sine inteles. 

Poti sa iei in calcul sa faci nunta vineri, in post sau, de ce nu, duminica, daca mai gasesti ceva liber. 

Nu uita, vineri e zi de post pentru biserica, asa ca intreaba biserica unde vrei sa faci daca sunt in regula sa faci nunta intr-o zi de vineri. Ar trebui sa fie de inteles, dar pana la urma vorbim de biserica si totul e neprevazut. 

Legat de nuntile vinerea o sa scriu mai multe detalii intr-un articol separat, nu de altceva, dar ar insemna sa ne intindem prea mult aici. 

O concluzie spre sfarsit pentru cei ce aveau nunta anul acesta, mai ales in perioada imediat urmatoare. Nu te stresa, exista solutii pentru orice. Comunica mai departe cu toti furnizorii tai si fii sigur ca se va gasi o solutie pentru ca ziua nuntii tale sa fie una asa cum ai visat. 

Fotografi in timp de criza | CoronaVirus !

Bai fratilor, a venit momentul ala, de care ne era frica, se amana nuntile, se duce industria, nu o sa se mai faca nimic. Dar stati linistiti ca oamenii vor sa se casatoreasca in continuare si o sa o faca si in 8 oameni si in 300, nu e problema. Solutii se vor gasi tot timpul. Insa, intr-adevar, piata de fotografi se va cerne usor usor si vor ramane in piata cei care vor vrea sa faca ceva diferit, pentru ca acum este momentul in care mirii isi dau seama ca nu cumpara doar un set de fotografii. Acesta este momentul in care trebuie sa arati ce poti, ce oferi, ce faci tu diferit fata de majoritatea si cum poti sa ii ajuti pe ei. Pentru ca noi, ca fotografi, nu oferim doar un set de fotografii ci mult mai multe lucruri. Despre asta o sa povestim, sper, intr-un articol viitor dedicat fotografilor. 

Dar pana atunci, nu va pierdeti speranta. Acesta este un moment bun de a sta acasa, de a te bucura de familie (parca nu am fi facut asta pana acum cand a fost extrasezon) dar este un moment foarte bun sa te dezvolti. Aproape intotdeauna o fotografie mai buna o sa fie data nu de aparatura pe care o folosesti ci de ceea ce ai invatat pe parcursul timpului. Asadar pune-ti mintea la treaba si fa tot ce iti sta in putinta sa te dezvolti, sa cresti, sa fii mai bun. 

When life gives you lemons, make lemonade!

#stayhome #staysafe #learn #bedifferent

Mai multe articole interesante poti gasi la: https://cabophotography.ro/resurse/

Ne gasesti si pe facebook: https://www.facebook.com/CaboPhotographyRomania

ce facem pe timp de criza ? Cabo Photography