Nuntă la castel | Cum să îţi faci un album regal la nunta ta

Ziua nunţii este fără îndoială una dintre cele mai importante  din viaţa ta, alături de ziua naşterii tale şi de cea a copilului tău. Este ziua în care începi să îţi construieşti visurile, alături de omul iubit. Ce start ar fi mai potrivit dacă nu într-un cadru de poveste, ca o vedetă de la Hollywood. Mari celebrităţi precum Tom Cruise şi Katie Holmes, Victoria Adams şi David Beckham sau Eva Longoria şi Tony Parker au ales să facă nunţi fastuoase la castel. Fireşte, pentru că sunt bogaţi şi celebri şi dispun de sume colosale în conturi, vei spune. Probabil că ai dreptate. Merită însă să arunci un ochi pe lista noastră de recomandări cu castele şi palate din România, absolut spectaculoase, care au şi oferte accesibile, în funcţie de perioada aleasă, meniul pentru care optezi sau numărul de invitaţi. Pentru un buget limitat, se poate opta doar pentru o şedinţă foto la castel. Iată top 5 locaţii de vis pentru nunta ta:

  1. Castelul Cantacuzino din Buşteni sau Palatul “Nababului”

Ceea ce este spectaculos la acest castel şi motivul pentru care i-am acordat locul I este priveliştea absolut uimitoare  spre munţii Bucegi şi Crucea Caraiman, Probabil una dintre cele mai frumoase privelişti din România, care îti taie pur şi simplu răsuflarea. O şedinţă foto pe platoul din faţa Castelului Cantacuzino şi pe celebrul leagăn de pe domeniu va fi absolut încântătoare

  • Castelul Cantacuzino din Bușteni a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.Castelul, construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și o grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde  pe o suprafață de 3148 mp. Repertoriul decorativ conferă ambianței interioare un pronunțat caracter romantic.
  1. Castelul Bran sau Castelul Dracula este un loc plin de mistere, numai bun pentru o petrecere tematică cu care să îţi surprinzi invitaţii. Un album de colecţie cu exterioarele acestui castel va adăuga un aer de legendă nunţii voastre si veti ramane cu amintiri care vă vor umple inimile de emoţie peste ani.
  • Castelul Bran a fost ridicat acum mai bine de 600 de ani și inițial a fost o fortăreață cunoscută sub numele de Dietrichstein, construită de Ordinul Cavalerilor Teutoni în anul 1212, care a fost cucerită de sași spre sfârșitul secolului al XIII-lea. Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, construit pe o stâncă, într-un amplasament cheie din punct de vedere strategic.
  1. Castelul Peleş este o bijuterie arhitecturală, reşedinţa de vară a regilor României, cea mai impresionantă şi elegantă construcţie din ţara noastră şi unul dintre cele mai frumoase monumente din Europa. E la o aruncătură de băţ de Bucureşti, în Sinaia, iar o şedinţă foto în grădinile sau pe treptele acestui palat  vă va lăsa fără cuvinte. Recomandăm cu căldură această minunată locaţie pentru amintiri regale în albumul vostru de nuntă. Castelul Peleş a fost construit pe domeniul regal de la Sinaia începând cu 1843 după planurile arhitectului german Johannes Schultz şi a fost finalizat în 1914. Are 170 de camere şi mai mult de 30 de băi. În plus, în jurul castelului au mai fost construite edificii adiţionale precum castelul Pelişor (ca reşedinţă pentru Ferdinand şi Maria), sau Foişorul (iniţial cabana de vânătoare a regelui Carol).
  • Castelul Corvinilor din Hunedoara. Castelul cu arhitectura gotica, cu o istorie impresionanta, gazduieste nunti sau poti organiza doar o sedinţă foto aici în atmosferă medievală, printre domniţe şi cavaleri . Legenda vie a Transilvaniei”, considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și castelul unde ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș, celebrul prinț valah, Castelul Corvinilor este situat în centrul județului Hunedoara, în orașul cu același nume. Sute de mii de turiști îi trec, anual, pragul însă puțină lume știe că prima fortificație de piatră de la Hunedoara a fost datată în secolul XIV. Este vorba despre castrul regal, ale cărui ziduri, cu grosimi de până la 2 metri, au fost construite din blocuri de calcar dolomitic și piatră de râu, direct pe stâncă.
  1. Palatul Mogoşoaia. O variantă atât de aproape de Bucureşti, unde iţi poţi construi amintiri dragi. Palatele Brâncoveneşti sunt un magnet pentru mii de turişti, iar aici pot fi organizate evenimente de familie cu mult farmec. Grădinile palatului şi ieşirea la lac pot fi cadrul perfect pentru albumul tău de nuntă. Cel mai recent eveniment de mare fiţă organizat aici este nunta fiicei secretarului adjunct NATO, Mircea Geoană. In prezent, Palatul Mogoşoaia adăposteşte Muzeul de Artă Brâncovenească. Palatul a fost construit între anii 1698-1702 de către Constantin Brâncoveanu pentru al doilea fiu al său, Ştefan..Apartamentele familiei princiare se aflau la primul etaj, unde se ajunge direct din curte, pe o scară exterioară ce dă într-un balcon amplasat pe fațadă, iar parterul palatului găzduia camerele servitorilor. Pivnița palatului este formată din patru domuri iar fațada dinspre lac expune o logie de inspirație venețiană, cu trei arcade.

Alte locaţii spectaculoase pentru nunta ta pot fi Palatul Ghica-Tei, Palatul Bragadiru sau Palatul Snagov.

Nunta la castel sau la palat este un vis frumos al oricărei tinere, care s-a imaginat  măcar o dată, în secret,  o prinţesă adevărată…

 ……și au trăit fericiti până la adânci bătrâneți!